George Russell over negatieve ervaring in Canada: “Wat gaf hem het recht om dat te doen?”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Op het circuit van Silverstone vertelde Mercedes-rijder George Russell over een ervaring in Canada waarbij hij door een fan plots op boegeroep werd getrakteerd. Voor Russell was het de allereerste keer dat hij persoonlijk werd uitgejouwd en dat kwam bij de jonge Brit duidelijk hard aan.

“Naarmate dat je bekender wordt, en voor een topteam rijdt, zijn er heel wat positieve aspecten, daarover bestaat geen twijfel,” vertelde Russell gisteren tegenover de media in Silverstone. “Er zijn echter ook negatieve aspecten aan, dingen waaraan je je moet aanpassen.”

“In Montreal had ik voor de eerste keer iemand die mijn naam riep en waarna er boegeroep volgde. Ik zat gewoon in de wagen tijdens de rijdersparade en het is vreemd om te ervaren dat een 35, 40-jarige mij aan het uitjouwen is terwijl ik hem niet eens ken.”

Voor Russell was het een erg onaangename ervaring en iets waaraan hij zich niet had verwacht. Russell heeft ook geen idee waarom de toeschouwer hem op boegeroep onthaalde.

“Ik probeer gewoon mezelf te blijven en probeer iedere race mijn best te doen. Ik probeer voor een goede show te zorgen en probeer vriendelijk te zijn tegen iedereen. Er zijn enkele dingen waaraan je moet wennen en die je gewoonweg moet aanvaarden. Het is jammer genoeg de wereld en maatschappij waarin we momenteel leven.”

Volgens Russell moet er actie ondernomen worden en verdienen sporters het niet om uitgefloten te worden.

“Dit is opnieuw een voorbeeld van iets dat eruit moet,” aldus Russell. “Wat geeft hem het recht om iemand uit te jouwen. Wat geeft voetbalfans het recht om spelers uit te jouwen? Ze doen gewoon hun best. Ik denk dat veel mensen zoiets niet appreciëren.”

Russell reageerde ook op de recente racistische uitlatingen van Nelson Piquet en Juri Vips. Daarnaast wordt er ook online en via sociale media erg veel aan racisme en pesten gedaan.

“Ik denk dat het duidelijk is dat we allemaal veel meer moeten doen om racisme eruit te krijgen, niet alleen in de motorsportwereld maar ook in de maatschappij. Het gaat verder dan dit, zeker ook met wat er online gebeurt.”

“Het is geweldig om te zien wat we verenigd onze mening hierover geven en steun geven. Het is echter onze plicht om meer te doen. Het is shockerend om te zien dat we ons vandaag de dag nog steeds in deze situatie bevinden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print