GP van Groot-Brittannië: derde oefensessie: Red Bull bovenaan, Max Verstappen snelste

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Groot-Brittannië was het Red Bull bovenaan. Max Verstappen reed de snelste tijd, gevolgd door teamgenoot Sergio Perez. Charles Leclerc volgde in zijn Ferrari op de derde plaats.

Gisteren werd er tijdens de eerste oefensessie amper gereden door de regen en het was afwachten wanneer de regen vandaag op het circuit van Silverstone zou toeslaan. Er werd immers regen voorspeld maar de laatste oefensessie kon wel onder droge omstandigheden aangevat worden.

Iets voorbij halverwege de sessie reed Lewis Hamilton de tweede tijd, dat zorgde uiteraard voor veel vreugde in de tribunes. Mercedes lijkt op het circuit van Silverstone een stuk competitiever te zijn.

Uiteindelijk was het echter Max Verstappen die in zijn Red Bull F1-bolide naar de snelste tijd reed. Teamgenoot Sergio Perez reed de tweede tijd, gevolgd door een derde tijd voor Charles Leclerc in de Ferrari.

Het wordt nu vooral uitkijken of het droog blijft tijdens de kwalificatie want er wordt nog steeds regen voorspeld en dat kan de strijd om de polepositie uiteraard superspannend maken.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print