Christian Horner reageert gepast op ‘boegeroep’ voor Max Verstappen in Silverstone

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op het circuit van Silverstone kreeg Max Verstappen van een deel van het publiek ‘boegeroep’ te horen. Red Bull-teambaas Christian Horner heeft op gepaste wijze gereageerd op het boegeroep.

‘Boegeroep’ is van alle tijden in diverse sporten. In de Formule 1 bleef het lange tijd uit maar jaren geleden dook het dan toch op in de sport. In het verleden werd er zelfs een hele discussie rond racisme over gevoerd, vooral toen Lewis Hamilton ermee geviseerd werd.

Het viel te verwachten dat Max Verstappen op het circuit van Silverstone mogelijk boegeroep over zich heen zou krijgen, zeker gezien de veelbesproken crash tussen hemzelf en Hamilton vorig jaar. Het feit dat Nelson Piquet de voorbije week dan ook nog eens ‘racistische commentaren’ deed tegenover Hamilton en hij de schoonvader van Verstappen is verhit bij sommigen alleen nog maar meer de gemoederen.

Bij Red Bull proberen ze echter rustig te blijven en niet nog meer olie op het vuur te kappen door al te gepikeerd te reageren op het boegeroep.

“Lewis geniet hier enorme steun,” antwoordde Red Bull-teambaas Christian Horner toen hem door ‘Sky Sports F1’ naar het boegeroep werd gevraagd.

“Volgend weekend is er onze thuisrace in Oostenrijk, ik ben er zeker van dat ons team dan enorme steun zal krijgen met zo’n 30 000 Nederlandse fans in de tribunes daar.”

“Dit is sport, niet? Dit is competitie.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print