Snelste tijd voor Carlos Sainz, motorzorgen voor Charles Leclerc

Ferrari
Ferrari

Bij Ferrari wordt met gemengde gevoelens teruggeblikt op de oefensessies op vrijdag. Carlos Sainz reed de snelste tijd maar bij teamgenoot Charles Lelcerc waren er problemen.

“We reden niet zoveel tijdens de eerste oefensessie,” aldus Sainz. “We reden enkele rondjes in de regen zodat we wat data verzamelden voor als er een natte kwalificatie zou zijn.”

“Eenmaal de regen voorbij was, plaatsten we een setje droogweerbanden maar dan was er de rode vlag waardoor we geen volledige ronde konden rijden. De tweede oefensessie verliep veel vlotter en ik kon duidelijk merken dat de performance van de wagen goed was.”

Bij teamgenoot Charles Leclerc verliep de tweede oefensessie een stuk minder vlot. Leclerc reed de vijfde tijd maar sprak van ‘problemen’

“Het was een tricky dag,” aldus Leclerc. “Tijdens de eerste oefensessie verzamelden we niet veel data omwille van het weer en het feit dat we zeer weinig ronden reden.”

“Tijdens de tweede oefensessies hadden we langs mijn kant wat problemen. Ik voelde me niet zo goed op de medium band en we hadden die kleine problemen die we niet eenvoudig konden oplossen.”

Wanneer dieper werd doorgevraagd naar die problemen gaf Leclerc toe dat ze motor gerelateerd waren.

“Ik weet niet of onze radioboodschappen uitgezonden werden maar het waren enkele dingen die met de power unit te maken hadden en die ervoor zorgden dat het moeilijk rijden was.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print