Lewis Hamilton na verrassend sterke tweede tijd: “We zijn de kloof aan het dichten”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes introduceerde op het circuit van Silverstone een belangrijk pakket met updates op de W13. Dat pakket lijkt erg goed te functioneren want Lewis Hamilton reed op vrijdag de tweede tijd.

“Het was een goede dag, we slaagden erin om tijdens de eerste oefensessie tien ronden te rijden, wat meer was dan de meeste anderen, daar was ik dan ook blij mee,” aldus Hamilton.

Volgens Hamilton is de Mercedes W13 nog niet helemaal van het stuiteren verlost maar voelt het fysiek veel beter aan. Daarnaast lijkt de performance ook een stuk beter te zijn.

“De wagen stuitert nog steeds wat, niet echt op de rechte stukken maar doorheen de bochten is het nog redelijk hard,” aldus Hamilton tegenover ‘Sky Sports F1’. “Het is fysiek niet hard, maar wel wat de wagen betreft, de banden enzovoort.”

“Je kan met deze wagens gewoonweg niet op dezelfde manier op circuits rijden zoals dat vroeger het geval was, de wagens zijn te stijf. Veel karakteristieken, porpoising enzovoort, het wordt veroorzaakt door hoe stijf de wagens zijn.”

“We hebben nog veel werk te doen maar dit voelt als een stap vooruit die we hebben gezet.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print