Max Verstappen tevreden na eerste testdag: “Een goed gevoel”

Max verstappen blikt tevreden terug op de eerste F1-testdag in Barcelona. Voor de Nederlander was het een erg productieve testdag waarbij hij voor het eerst echt kennis maakte met de RB15 en Honda-motor.


Na een filmdag begon vandaag voor Red Bull en Max Verstappen in Barcelona het echte werk. Voor het eerst werd de Red Bull RB15 met Honda-motor echt aan de tand gevoeld.

Max Verstappen slaagde er op de eerste testdag in om maar liefst 128 ronden af te leggen en een vierde tijd te rijden. De Nederlander was dan ook best tevreden.

“Ik keek ernaar uit om met de RB15 aan de slag te gaan, omdat het een nieuwe start is met Honda als nieuwe motorleverancier,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen.

“Alles werkte prima en ik heb veel ronden kunnen rijden, dus daar ben ik blij mee. Dat lukt niet altijd op een eerste dag. Het zijn echter pas de eerste kilometers, dus veel meer kan ik er nog niet over zeggen.”

Verstappen houdt een goed gevoel over aan zijn eerste testdag al beseft hij uiteraard ook dat dit nog maar het begin is.

“Tot dusver gaat het goed en de auto voelt okay. We blijven eraan werken om ons te verbeteren, net zoals iedereen. We willen de auto en motor nog beter leren begrijpen. We hebben eigenlijk geen problemen gehad en ons programma kunnen afwerken. Het was een goede eerste dag,” aldus Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print