Pirelli geeft verklaring voor ‘blinkende’ F1-banden

Het is iets dat meteen opvalt tijdens de F1-test in Barcelona, de F1-banden blinken dit jaar terwijl dat vorig jaar helemaal niet het geval was. Pirelli heeft hiervoor een verklaring …


Pirelli komt dit jaar met nieuwe bandencompounds voor de Formule 1. Uiteraard zijn de banden anders samengesteld maar wat vooral opvalt is dat de banden dit jaar ‘blinken’, iets waarvan vorig jaar geen sprake was.

Tijdens de eerste F1-testdag in Barcelona kreeg Pirelli heel wat vragen over haar nieuwe banden, waaronder ook over het ‘blinken’ van haar banden. Dat effect op de banden is volgens Pirelli toe te schrijven aan een nieuwe productietechniek.

“We gebruiken voor de nieuwe banden chromen mallen, iets dat we vorig jaar al in de Formule 2 uitgetest hebben,” vertelde Mario Isola van Pirelli tegenover diverse media.

Pirelli wil met de nieuwe productietechniek de banden er niet alleen beter doen uitzien, ze willen er ook voor zorgen dat enkele punten van kritiek aangepast worden.

“Vorig jaar zag je bij de hypersoft enkele onvolkomenheden op het loopvlak van de band, dit werd veroorzaakt door het kleven van de mal aan de bandencompound. Met deze nieuwe chromen mallen is dat enorm verbeterd.”

Volgens Pirelli zien de banden er dus een stuk beter uit maar heeft de nieuwe productiemethode geen nadelige gevolgen voor de prestaties van de banden. Volgens Isola is dit maar één van de vele verbeterpunten van de nieuwe banden.

Pirelli liet immers ook weten dat er vanaf dit jaar nog maar één soort intermediate en full-wets ter beschikking wordt gesteld, al zijn dat naar eigen zeggen wel sterk verbeterde banden die in een ruimer temperatuurvenster gebruikt kunnen worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print