Max Verstappen tijdens FIA Prize Giving: ‘Dit is beter dan de titel van 2021″

FIA
FIA

Max Verstappen mag zich sinds gisterenavond officieel tweevoudig wereldkampioen noemen, in Bologna kreeg hij de trofee voor zijn wereldtitel van 2022 op de FIA prijsuitreiking.

Ondanks het feit dat de strijd om de wereldtitel vorig jaar een stuk spannender was laat Verstappen weten dat hij van zijn tweede titel meer genoten heeft. 

“De emoties zijn erg verschillend,” aldus Verstappen. “Maar volgens mij moet dat ook zo zijn, je werkt je hele leven naar een bepaald doel toe en voor mij was dat wereldkampioen Formule 1 worden. De eerste is altijd emotioneel eens je je doel bereikt hebt.”

“Maar dit jaar was helemaal anders. Ik denk dat we competitiever waren dit jaar en het was aangenamer op het gebied van hoe we als team gepresteerd hebben.”

“We hebben de rijders- en constructeurstitel gewonnen, we hebben als team veel overwinningen geboekt, ik zou dus zeggen dat deze beter en meer belonend is, maar de eerste zal altijd emotioneler zijn.”

“Dit jaar is echt heel leuk geweest. Vorig jaar was de eerste keer dat ik in gevecht was om een titel te winnen, het was dus de eerste keer dat je zo een ervaring meemaakt.”

“Als rijder leer je van elk seizoen. Je krijgt meer ervaring en je kijkt wat je beter kan doen. En je weet dat als je om een kampioenschap wil vechten dat je eigenlijk elke race punten moet scoren, zo veel als je kan.”

“Dat is natuurlijk waarom het bij het begin van het seizoen erg moeilijk was met die uitvalbeurten, maar ik wist dat ik me vanaf dat punt geen fouten meer kon veroorloven voor het geval dat we nog eens moesten opgeven of omwille van om het even welke andere reden.”

“Dus je probeert altijd zo clean mogelijk te blijven en elk weekend zo perfect mogelijk te presteren. Dat probeer ik altijd van mezelf te vragen elke keer ik in de auto stap.”

Tijdens het begin van het seizoen kende Red Bull een hobbelig parcours en keek Max Verstappen al vrij snel tegen een flinke achterstand aan op Charles Leclerc. Maar vooral nog voor de zomerbreak had de Nederlander Leclerc al terug ingehaald en na de zomerstop kwam kwam hij erg dominant voor de dag. 

Op de vraag wanneer hij dacht dat hij het kampioenschap gewonnen had antwoordde Verstappen: “Misschien wel na Bahrein,… of nee, toch niet,” met een kwinkslag.

“Toen we met de auto tijdens de wintertesten de baan opgingen wisten we wel dat hij competitief was maar hij kampte met wat overgewicht.”

“Maar de manier waarop we terugkwamen na een moeilijk weekend in Australië, naar Imola gingen en het weekend dat we daar hadden, was ongelooflijk. Ik wist dat er veel potentieel was maar op dat moment hadden we nog veel achterstand goed te maken.”

“Maar sindsdien is de auto altijd maar in de goede richting geëvolueerd en langzamerhand werd hij ook lichter, wat een goede zaak was. We hebben veel ongelooflijke weekends gehad als team.”

“Spa stak er bovenuit, gewoon omwille van het weekend dat we daar beleefden. We stuurden de auto de baan op en alles werkte perfect. Ik had de auto nog maar nauwelijks aangeraakt of we lagen al mijlenver voor op de rest.”