Mercedes: “We beseften al erg snel dat onze F1-bolide een enorm groot probleem had”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes heeft toegegeven dat ze dit jaar al erg snel beseften dat de W13 geen competitieve wagen was en dat ze met een groot probleem zaten.

Na de filmdag in Silverstone en de eerste wintertest in Barcelona zakte Mercedes af naar Bahrein met een groot pakket aan updates. Daarbij baarde het opzien met haar erg smalle sidepods. De concurrentie vreesde dat Mercedes opnieuw iets speciaal had gevonden maar achteraf bleek de grote update helemaal niet zoals verwacht te functioneren.

“De signalen waren er van in een zeer, zeer, zeer vroeg stadium. Zelfs tijdens de filmdag die we in Silverstone deden,” aldus James Vowles, Trackside Engineering Director bij Mercedes.

“We gingen vervolgens voor drie dagen naar Barcelona en de wagen was niet zo competitief. We hadden een grote update die we naar de test in Bahrein gingen meebrengen maar dat was het moment waarop we beseften dat we met een groot probleem zaten.”

“We plaatsten het pakket met updates op de wagen en het zorgde er gewoon niet voor dat de wagen sneller werd. Vanaf dan was het een erg interessant jaar maar er werd enorm hard gewerkt om onze problemen te verhelpen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print