Charles Leclerc: “Ik ben altijd in Ferrari blijven geloven”

Ferrari
Ferrari

Na enkele moeilijke jaren zette Ferrari het voorbije seizoen een mooie stap vooruit. Charles Leclerc was de voorbije jaren erg geduldig met Ferrari maar hij hoopt dat hij zoiets nooit meer hoeft te zijn.

Na de dramatische zesde plaats van Ferrari in het constructeurskampioenschap heeft Ferrari duidelijk progressie geboekt met dit jaar zelfs een tweede plaats in het kampioenschap. Ondanks die moeilijke periode is Charles Leclerc naar eigen zeggen nooit het vertrouwen verloren.

“Dat is wat ik altijd gedaan hebt,” antwoordt Leclerc op de vraag van ‘Auto Motor und Sport’ hoe moeilijk het was om vertrouwen te blijven hebben in de Scuderia.

“Het was gewoon moeilijk om te voorspellen dat 2022 het jaar van de comeback zou worden. Ik had er echter veel vertrouwen in. Ik zag in 2021 immers hoe hard er achter de schermen werd gewerkt aan de nieuwe wagen.”

“Dat gaf me hoop dat we een grote stap vooruit zouden zetten. Je bent echter nooit zeker tot je het ziet.”

Leclerc geeft toe dat geduldig zijn soms noodzakelijk is, maar zelf maakte hij tijdens de races soms fouten omdat hij niet geduldig genoeg was. Leclerc heeft daar naar eigen zeggen echter uit geleerd.

“Dat was moeilijker voor mij,” aldus Leclerc. “Ik ben ongeduldig.”

“Wat het racen en winnen betreft, dat is mijn leven. Ik haal mijn motivatie uit overwinningen.”

“In 2019 heb ik ervan geproefd. Dat was een ongelooflijk gevoel. 2020 en 2021 leken een stap achteruit. Het was zeker niet eenvoudig, het heeft me tot fouten gedwongen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print