Max Verstappen: “Toen ik hoorde hoe groot het verschil met Hamilton was …”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Qatar moest Max Verstappen opnieuw zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. Verstappen start echter wel samen met zijn grote titelrivaal van op de eerste startrij.

“We kwamen wat snelheid tekort”, vertelt Verstappen na afloop en zo staat te lezen op zijn officiële website. “Toen ik over de streep kwam dacht ik dat ik best een goed rondje had gereden, maar toen hoorde ik hoe groot het gat was.”

“Het was wederom wat lastig voor ons vandaag en dat was ook duidelijk te zien, aangezien Checo niet eens Q3 haalde. Het kostte ons meer moeite dan normaal, maar we zijn desondanks nog steeds tweede. Alles ligt dan ook nog open, al had ik gehoopt dat we voor meer hadden kunnen vechten.”

Aangezien de teams en rijders nog nooit op het Losail International Circuit geracet hebben en over weinig bruikbare data beschikken valt het moeilijk te voorspellen hoe de race zal verlopen.

“We hebben hier nog nooit geracet, dus er zijn nog veel dingen onbekend. Ik denk er niet te veel over na. We moeten gewoon aan onze start werken en dan zien we wel waar we eindigen,” besluit Verstappen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022