Max Verstappen tweede tijdens GP van Turkije: “Ik ben erg tevreden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Verstappen mocht de race van op de tweede plaats de race aanvatten, een positie die hij ook had aan de finish. Geen overwinning maar wel de leiding in het F1-kampioenschap en daar is de Nederlander erg tevreden mee.

Tijdens de race bleef Max Verstappen uit de problemen en reed hij een ietwat saaie race. Tot een echte strijd met Valtteri Bottas kwam het niet en het was dan ook vooral een kwestie van probleemloos naar de finish te rijden en kostbare punten te scoren.

“Het was niet makkelijk vandaag. Het was een beetje een vervelende race. De baan was vies en we moesten de banden managen dus we konden niet echt pushen,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“Uiteindelijk reden we door de slijtage op het canvas van de band. Valtteri leek iets meer snelheid te hebben en de Mercedes ging misschien iets beter met de banden om, maar ik ben evengoed blij om als tweede te eindigen. In deze condities is het makkelijk om een fout te maken, dus al met al ben ik erg tevreden.”

Max Verstappen komt door de vijfde plaats van Lewis Hamilton opnieuw aan de leiding van het kampioenschap maar van zijn eerste wereldtitel droomt Verstappen nog niet.

“Het zit het hele jaar al dicht bij elkaar en ik ben er zeker van dat het in Austin ook een spannend gevecht gaat worden met Mercedes,” blikt Verstappen tegelijkertijd terug en ook vooruit.

“We staan natuurlijk eerste in het kampioenschap, maar ik denk wel dat we op dit moment iets te langzaam zijn. We moeten dus blijven pushen en blijven verbeteren en dan zullen we zien waar we eindigen, maar tot dusverre hebben we een erg goed seizoen gehad.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA