Lewis Hamilton: “We hadden eerder moeten pitten of helemaal niet”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na zijn gridpenalty was Lewis Hamilton bezig aan een sterke inhaalrace. Tijdens het slot van de race ontstond er twijfel over het al dan niet pitten voor een nieuw setje intermediates. Uiteindelijk kwam Hamilton toch binnen en viel hij terug van de derde naar de vijfde plaats.

“De banden waren volledig zonder profiel en je weet niet hoe ver je dan nog kan doorgaan,” vertelde Hamilton tegenover ‘Sky’. “Je maakt je dan zeker zorgen over hoe lang de banden nog door kunnen.”

“Maar ik was uiteindelijk ook niet zo snel meer toen. Ik ondervond problemen, ik had weinig grip. Geen idee waarom. Maar plots had ik zo’n slechte snelheid. Ik verloor performance tegenover de wagens achter mij.”

Achteraf gezien was het volgens Hamilton beter geweest om sneller te pitten of helemaal niet.”

“Waarschijnlijk was het achteraf gezien beter om buiten te blijven of veel vroeger binnen te komen. Wanneer je met acht ronden te gaan binnenkomt heb je niet veel tijd om met de intermediate op een opdrogende baan doorheen de fase met graining te geraken,” blikt Hamilton terug op zijn moeilijke slot van de race.

“Ik leek te glijden en bijna zelfs nog meer plaatsen te verliezen, maar het is wat het is,” besloot Hamilton die na de race duidelijk wat meer gekalmeerd was dan tijdens de race toen hij over de boordradio stevige taal gebruikte tegenover het team.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print