Bottas dolblij met tiende F1-overwinning: “Waarschijnlijk één van mijn beste races!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Van op de polepositie slaagde Valtteri Bottas erin om tijdens de GP van Turkije zijn tiende overwinning in de Formule 1 te behalen. Voor Bottas was het één van zijn beste races ooit.

“Ik denk dat het één van mijn beste races ooit was,” vertelde Bottas na afloop van de race. “Los van één moment waarop ik een schuiver maakte had ik alles onder controle.”

“Wanneer er slechts één rijlijn aan het opdrogen is heb je niet veel nodig om van de baan te gaan. Ik moest me duidelijk focussen tijdens de race.”

“Zoals ik voor de race zei, de wagen is zeer goed onder alle omstandigheden. Ik had erg veel vertrouwen in de wagen en kon echt de race controleren.”

Volgens Bottas waren het door de regen moeilijke omstandigheden en was het ook op strategisch vlak een uitdaging om de juiste beslissingen te nemen.

“Het is niet eenvoudig om hier de strategie te kiezen, wanneer je moet stoppen enzovoort,” blikt Bottas terug op de race. “Ik ben echter blij dat alles voor mij bijzonder vlot is verlopen en dat is leuk.”

“Het was moeilijk en dit voelt als een welverdiende overwinning.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA