Max Verstappen verovert tweede polepositie op rij: “Ik ben zeer blij”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Op de Red Bull Ring veroverde Max Verstappen voor het tweede raceweekend op rij de polepositie. Verstappen is daar uiteraard zeer blij mee en gaat morgen voor niets minder dan de overwinning.

“Het is tot nu toe een erg goed weekend”, blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op het raceweekend tot dusver.

“De auto deed het erg goed. Het was vanwege het verkeer in de laatste paar bochten niet makkelijk om een vrije run te krijgen, maar de eerste ronde in Q3 was uiteindelijk goed genoeg.”

“Ik ben erg blij om in onze thuisrace op pole positie te staan. Het is altijd mooi om een Red Bull-auto hier eerste te zien worden.”

Het erg korte circuit in Spielberg maakt het voor de rijders duidelijk erg moeilijk om een vrij en goed rondje te hebben.

“Het circuit heeft niet veel bochten, maar die zijn wel vrij lastig. Het is een kort rondje, maar desondanks lastig om een goede ronde te rijden. Mijn eerste ronde in Q3 was zo slecht nog niet. Natuurlijk is het nooit perfect, maar het was goed genoeg”, vertelt Verstappen.

Ondanks zijn redelijk vlotte polepositie en een mooi verschil met Lewis Hamilton verwacht Verstappen niet dat hij vlot naar de overwinning zal kunnen rijden.

“Het is nooit gemakkelijk, ook al zou ik soms willen dat het dat was. Uiteindelijk is het goed voor het racen. Ik weet zeker dat het morgen weer dicht bij elkaar zit, dus hopelijk wordt het weer net zo interessant als in Frankrijk.”

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022