Sebastian Vettel geeft Mick Schumacher een opvallend advies

Haas F1 team
Haas F1 team

Sebastian Vettel heeft Mick Schumacher opvallend advies gegeven om het probleem van zijn zitpositie in de Haas F1-bolide op te lossen.

Sinds het begin van het seizoen zit Mick Schumacher scheef in zijn Haas F1-bolide en hoewel het naar eigen zeggen geen invloed heeft op het rijden wil hij er toch voor zorgen dat hij zo comfortabel mogelijk kan racen.

Na de GP van Frankrijk zagen we beelden uit het parc fermé van Sebastian Vettel en Mick Schumacher die de bolide van die laatste aan het inspecteren waren. Tijdens de persconferentie in Oostenrijk lichtte Schumacher toe dat dat gesprek enkel en alleen ging over de zitpositie van de jonge Duitser.

 “Eigenlijk zit ik al sinds het begin van het seizoen in een kromme positie, gewoon omdat het zitje te centraal staat en mijn rug niet recht is,” zei Schumacher op de mediaconferentie van donderdag in Oostenrijk, zittend naast Vettel.

“We hebben het er eigenlijk al eerder over gehad en dus hebben we, of ik, van die gelegenheid gebruik gemaakt om het hem te laten zien, en ja, we hebben het gewoon over het zitje gehad.”

Volgens Schumacher kwam Vettel met een nogal drastische oplossing op de proppen. “Hij gaf mijn moeder de raad om het ding te slopen zodat ik eerder een nieuw exemplaar zou krijgen! Dat is uiteindelijk toch niet gebeurd en ik heb nog steeds hetzelfde zitje,” grapt Schumacher.

Vettel gaf ook ridderlijk toe dat dat waarschijnlijk niet het beste advies was. 

“Het zou moeilijk geweest zijn om op een week tijd een nieuw zitje te regelen. Niet altijd mijn advies opvolgen dus!” vertelt de viervoudige wereldkampioen met een kwinkslag.

“Het is eigenlijk simpel, ik race al zoveel jaren en we hadden het er vorige week over. Er zijn altijd kleine dingen die je kan aanpassen en bekijken, ik wou even een kijkje nemen en dat hebben we gedaan.“

Schumacher liet ook weten dat het probleem niet van het grootste belang was.  

“Het is niet zo erg als sommigen misschien denken. Het is een kleine afwijking,” voegde hij eraan toe. “Het is iets waar ik aan gewend ben in de junior categorieën. En om eerlijk te zijn, het belemmert me op geen enkele manier tijdens het rijden. Het is iets dat voor ons op dit moment van ondergeschikt belang is.”

“Voor mij, of ons, gaat het er vooral om dat we proberen alles klaar te krijgen voor het weekend, dat we op dat niveau voorbereid zijn en misschien onze focus op iets anders richten in plaats van die te verspillen aan iets waar ik op dit moment misschien geen last van heb.”

“Maar zoals ik al zei, het is iets dat in de planning staat en na de zomerstop zullen we zeker terugkomen met iets dat een beetje comfortabeler is.”

“Maar we hebben er in het begin van het seizoen heel veel aan gewerkt. We zijn tot iets gekomen dat voor mij comfortabel genoeg was om mee door te gaan, dus daar hebben we het maar bij gelaten.”

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print