Max Verstappen vertelt over zijn grootste blunder in de F1 met Red Bull: “Oh mijn God, wat doe ik!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens zijn carrière in de Formule heeft zijn opmerkelijke snelheid Max Verstappen wel eens in de grindbak doen belanden maar echte blunders tijdens de races zien we zelden van de tweevoudige wereldkampioen. 

In zijn eerste jaar bij Red Bull in 2016 was de GP van de Verenigde Staten toch het toneel van een blunder van de jonge Verstappen. Hij had zich als zesde gekwalificeerd en toen de eerste pitstops zich aanboden reed de Nederlander op een vijfde plaats. 

Toen zijn teamgenoot Daniel Ricciardo de pits indook kreeg Max Verstappen het bericht over de boordradio dat hij moest pushen en een ronde later reed Verstappen de pitlane binnen maar hij kwam er al snel achter dat hij niet was binnengeroepen. 

“Dan ga je er van uit dat je die ronde binnengeroepen wordt,” aldus Verstappen tegenover ‘Motorsport.’ “Daarom versnelde ik en reed ik de pits binnen.”

“Ik reed de pitlane binnen en toen realiseerde ik me dat niemand me had gevraagd om binnen te komen. Ze hadden me nooit gevraagd om een pitstop te maken. Op dat moment was het van: “Oh mijn God, wat doe ik hier?’”

Hoewel ze verrast waren om Verstappen in de pitlane te zien, schoot de pitcrew van Red Bull meteen in actie.

“Ik zei over de radio: “Jongens, ik ben in de pitlane, ik kom binnen, ik kom binnen.’ Natuurlijk duurde de pitstop acht of tien seconden, wat nog steeds zeer snel is.”

De inspanningen van zijn pitcrew ten spijt moest Max Verstappen zijn RB12 in de achtentwintigste ronde alsnog aan de kant zetten met een kapotte versnellingsbak.