F1-baas: “Dominantie Max Verstappen is alleen voor een bepaald soort fans een afknapper”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens F1-baas Stefano Domenicali vormt de dominantie van Max Verstappen en Red Bull momenteel geen al te groot probleem voor de Formule 1. Nieuwe F1-fans worden volgens Domenicali niet afgeschrikt daardoor, al is er wel een ander soort fans dat er mogelijk door afhaakt.

“Eerst en vooral, wanneer een team sneller is dan de anderen dan moet je hen feliciteren,” aldus Stefano Domenicali tijdens een conferentie van Liberty Media voor F1-investeerders. “Ze hebben beter werk verricht dan de anderen.”

Domenicali verwacht echter dat de concurrentie de kloof met Red Bull zal dichten, al is dat volgens hem niet absoluut noodzakelijk voor de aantrekkingskracht van de Formule 1 als sport.

“Wanneer je naar de anderen kijkt, er zijn heel wat andere teams die dicht zitten. Zeer, zeer close.”

“Ik heb vertrouwen in het budgetplafond, de situatie zal evolueren op de best mogelijke manier en dat zal leiden tot een betere competitie.”

“Wat interessant is om te zien is dat in onze nieuwe markten, met nieuw publiek dat naar de Formule 1 kijkt, dat de dominantie van Red Bull daarbij geen belangrijke factor is. Het is meer bij de fanatieke fans dat je ziet dat wanneer een wagen dominant is, dat ze interesse verliezen. Voor de nieuwe markten en nieuwe fans speelt dat echt geen rol.”

“Voor ons is het echter wel belangrijk want we willen er voor zorgen dat er een felle competitie is, dat de strijd close is.”