“Lance Stroll moet de carrière van Fernando Alonso tot een einde proberen brengen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens voormalig Damon Hill wacht Lance Stroll bij Aston Martin de moeilijke taak om beter te zijn dan Fernando Alonso, althans als hij eindelijk zelf wil doorbreken en succesvol zijn in de Formule 1.

In het verleden slaagde Lance Stroll er al enkele keren in om zijn criticasters de mond te snoeren door op sensationele wijze een podiumplaats te behalen. Desondanks blijft de kritiek op de Canadees, kritiek die Stroll volgens Damon Hill alleen maar definitief zal kunnen counteren wanneer hij er op regelmatige basis in slaagt om Fernando Alonso bij Aston Martin te verslaan.

“Het moet bevestigd worden, hij moet het met de regelmaat van de klok kunnen doen, éénmalig het eens doen is niet voldoende,” aldus Hill tijdens de ‘F1 Nation podcast’. “Dat moet zijn ambitie dit jaar zijn. Hij moet zich als doel stellen de carrière van Fernando Alonso te beëindigen.”

“Dat klinkt misschien brutaal maar dat is wat George Russell ook probeert te doen met Lewis Hamilton.”

“Dat is wat Nico Hulkenberg probeert te doen met Kevin Magnussen, je moet jezelf als de onbetwiste leider laten gelden, de nummer 1 in het team worden.”