Daniil Kvyat onthult: “Ik kreeg bijna een racezitje bij Ferrari”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Daniil Kvyat zijn carrière in de Formule 1 was er één met vallen en opstaan. Vooral het jaar 2016 werd pijnlijk want de Rus werd door Red Bull teruggestuurd naar Toro Rosso en vervangen door Max Verstappen. Opvallend is dat Kvyat rond die periode volgens hem een Ferrari-contract aangeboden kreeg.

“Ik presteerde echt goed volgens mij,” vertelt Kvyat tegenover de ‘Track limits podcast’. “Ik had net nog een podium voor het team behaald (China 2016) en toen kwam er een voorstel om voor Ferrari te racen als vervanger voor Kimi Raikkonen.”

“Dat vond achter de schermen plaats. Het was voor mij mentaal dan ook een erg moeilijke situatie om terug te moeten gaan, wetende dat Ferrari me wou en het contract te hebben gezien.”

“Je wordt dan teruggestuurd van Red Bull naar Toro Rosso en plots gaat het dan niet meer zo goed.”

Voor Kvyat was het inderdaad een mentale opdoffer en het tastte de Rus zijn zelfvertrouwen dan ook aan. Kvyat scoorde slechts vier punten meer bij Toto Rosso terwijl Max Verstappen tijdens zijn debuutrace bij Red Bull als vervanger van Kvyat meteen wist te zegevieren tijdens de GP van Spanje.

Kvyat zou vervolgens geen racezitje bij Ferrari krijgen maar was in 2018 wel reserverijder bij Ferrari.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print