F1-baas Stefano Domenicali dreigt: “Historische circuits zijn niet zeker van hun plaats op de F1-kalender”

Ferrari
Ferrari

Niet voor de eerste keer heeft F1-baas Stefano Domenicali een dreigement geuit waarbij hij vooral de zogenaamde ‘historische circuits’ in het vizier neemt. Volgens Domenicali mogen die circuits er niet van uitgaan dat ze zomaar op de F1-kalender blijven staan.

“De mix aan continenten die we vandaag hebben ziet er goed uit,” vertelde F1-baas Stefano Domenicali tegen investeerders van Liberty Media. Domenicali liet ook verstaan dat er volgend jaar 24 F1-races zullen zijn.

“Het is geen geheim dat we nog steeds aan het kijken zijn naar een kans om naar Afrika te gaan, het enige continent dat ontbreekt op de kalender.”

Daarbij wordt vooral naar het circuit van Kyalami gekeken en een mogelijke terugkeer naar Zuid-Afrika. Mocht Kyalami op de F1-kalender 2024 staan zou dat trouwens slecht nieuws kunnen zijn voor Spa-Francorchamps. Het is immers door de afwezigheid van Kyalami op de kalender dit jaar dat de GP van België midden juli kan doorgaan.

F1-baas Stefano Domenicali waarschuwde tijdens de call met investeerders dat zogenaamde ‘historische circuits’ er niet zomaar mogen van uitgaan dat ze voor eeuwig op de F1-kalender zullen staan. Met Imola, Suzuka en Zandvoort keerden nog maar net enkele circuits terug die bij de fans erg populair zijn maar tegelijkertijd zijn circuits zoals Monaco, Monza, Silverstone en Spa-Francorchamps bedreigd.

“Wanneer circuits enkel naar het verleden kijken is het niet goed,” aldus Domenicali. “Ze hebben een goede basis om naar een andere toekomst te kijken die erg mooi is.”

“Je mag niet arrogant zijn en ervan uitgaan dat je toekomst gegarandeerd is omdat je de voorbije 100 jaar een race hebt georganiseerd, dat volstaat om eerlijk te zijn niet.”

“Het is duidelijk dat de voorbije jaren de perceptie van deze historische plaatsen is veranderd, ze beseffen dat de omgeving veranderd is.”

“Iedereen begrijpt dat en we spelen helemaal geen spelletjes, we zijn erg transparant met hen. We zeggen duidelijk tegen hen welke dingen ze moeten veranderen wanneer ze een plaats op de F1-kalender willen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print