“McLaren wenst nu ongetwijfeld dat Ron Dennis er zou zijn”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens voormalig McLaren-rijder David Coulthard en Eddie Jordan wordt Ron Dennis momenteel enorm hard gemist bij McLaren.

“Ron Dennis werd volgens mij door de buitenwereld misbegrepen,” vertelt Coulthard in de ‘Formula For Success podcast’. “Hij was een ongelooflijk zorgzaam individu voor het team en droeg zorg voor het personeel van zijn team als ze medische problemen hadden of als er problemen in de familie waren.”

“Hij droeg op een stille manier zorg voor hen, maar wel op een geweldige manier want hij begreep het belang van het team.”

Ook voormalig Jordan-teambaas Eddie Jordan was het met David Coulthard eens. Volgens Jordan wordt Ron Dennis momenteel gemist door McLaren.

“Ron was een perfectionist, niet? Hij was echt perfectionistisch,” aldus Jordan. “Hij wou de Senna’s, de Prosts als rijder en om eerlijk te zijn hebben we er mee gelachen en grapjes over gemaakt. We moesten de Mickey wat uit Ron Dennis halen omdat hij zo enorm klinisch was, op alle vlakken, ook in de manier hoe hij de wagen en de mensen voorbereidde.”

“Ik ben er zeker van dat ze hem nu bij McLaren erg graag terug zouden hebben want McLaren nu … ze zouden zich met Ron Dennis daar nooit bevinden. Hij was enorm toegewijd tegenover het team, hij was de held achter de schermen die teamleden en mensen inspireerde en motiveerde.”