Max Verstappen verwacht intens gevecht tijdens laatste races: “We moeten alles eruit halen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen houdt van de GP van Mexico. Afgelopen weekend behaalde hij er al zijn derde zege en bouwde hij zijn voorsprong op Lewis Hamilton in het wereldkampioenschap verder uit. Verstappen maakt zich echter op voor een zware ‘eindstrijd’ om de wereldtitel.

Al tijdens zijn debuutjaar klikte het wonderwel met het ´Autódromo Hermanos Rodríguez’ want met zijn Toro Rosso wist hij de eerste vrije oefensessie bovenaan de tabellen te eindigen. Vandaag, zes jaar later mag hij zich een drievoudig winnaar noemen van de GP van Mexico en zijn laatste overwinning van afgelopen weekend heeft hem geen windeieren gelegd.

Nadat Mercedes op zaterdag de eerste startrij had weten te veroveren leken er wat barstjes te komen in de dominantie die Red Bull gedurende het hele weekend tentoon had gespreid maar Verstappen bleef kalm en maakte de perfecte start.

“Met drie langs mekaar de eerste bocht ingaan, dat is natuurlijk iets heel typisch op dit circuit”, zei Verstappen. “Het is spannend, maar je moet ook heel precies zijn omdat de snelheden heel hoog zijn.”

“Bij het aanremmen en ingaan van bocht één zijn de banden en de remmen koud . Maar het was cruciaal voor mij om daar vooruit te komen en vanaf daar kon ik gewoon mijn eigen tempo rijden.”

Mercedes-teambaas Toto Wolff schreef de mooie actie van Verstappen vooral toe aan het feit dat Bottas de deur wijd open liet voor hem maar dat ziet de jonge Nederlander anders.

“Je kunt niet echt oefenen hoe een start gaat verlopen, want je komt links, midden, rechts terecht, afhankelijk van wat er gebeurt. Maar toen ik eenmaal aan de buitenkant was en in principe op de racelijn, wist ik precies waar ik zou gaan remmen.”

“Het is altijd een lastige. De auto aan de binnenkant zit volledig in het vuil omdat niemand daar echt rijdt, dus ze kunnen nooit zo laat remmen als de auto aan de buitenkant, ook vanwege de hoek die de bocht maakt.”

“Ik wist dat waar ik remde echt op het randje was, want je kon zien dat ik ook dicht bij de witte lijn kwam bij het uitkomen van de bocht. Ik wist dat als iemand later aan de binnenkant zou remmen, hij zeker van de baan zou zijn gegaan. Dus ik ging er gewoon voor en het werkte.”

Al in de eerste bocht was de race van Valtteri Bottas verpest en moest Lewis Hamilton het voor de rest van de middag zonder luitenant stellen. De wereldkampioen kwam er al vrij snel achter dat met een bliksemsnelle Verstappen voor hem, en achter hem Sergio Perez in de tweede Red Bull en Pierre Gasly van zusterteam AlphaTauri, een tweede plaats waarschijnlijk het hoogst haalbare zou zijn.

Verstappen telt nu negentien punten meer dan Hamilton in de tussenstand om het wereldkampioenschap maar met nog vier races voor de boeg en nog 107 punten te verdelen beseft Verstappen dat het nog geen tijd is om op zijn lauweren te gaan rusten.

“Elke race moeten we proberen alle details eruit te halen,” zei hij. “Tijdens de kwalificatie hebben we dat niet gedaan. Dingen kunnen heel snel fout gaan, of juist goed.”

“Het wordt echt krap en spannend tot het einde. Dit is altijd een circuit geweest dat echt goed voor ons was, dus ik verwacht dat Brazilië niet zo zal zijn als vandaag.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022