Max Verstappen verwacht terug een strijd tussen Red Bull en Mercedes

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen denkt dat Mercedes het gat met Red Bull aan het dichten is en dat ze op bepaalde circuits zullen meedoen voor de overwinning.

Vergeleken met wat we de voorbije jaren van Mercedes gewoon waren was de seizoensstart van de formatie uit Brackley dit jaar dramatisch. Maar kijk, de laatste races is er duidelijk beterschap op te merken bij Mercedes en in Oostenrijk wisten ze voor de vierde keer op rij een podium te scoren. 

Dat is ook Max Verstappen niet ontgaan en hij voorspelt dat we binnenkort weer mogen verwachten dat Mercedes voor de overwinning zal strijden.

“Ze zijn beter dan bij de start van het seizoen maar ze hebben nog dat tikkeltje extra nodig,” aldus Verstappen tegenover ‘Servus TV.’

“Ze zijn niet slecht over een rondje maar bij de race op zondag zag je dat we vrij snel van hen wegreden. Volgens mij heeft het ook wel met bepaalde circuits te maken. In Silverstone waren ze erg sterk in de race.”

“Dat is net zoals bij ons en Ferrari, het zijn de details die het verschil maken.”

Vorig jaar vochten Red Bull en Mercedes, en meer bepaald dan Max Verstappen en Lewis Hamilton,  een verbeten strijd uit voor de wereldtitel. Dit jaar liggen de kaarten ietwat anders en heeft Ferrari de plaats ingenomen van grootste concurrent voor Red Bull maar volgens Verstappen zal Mercedes zich vroeg of laat weer mengen in de debatten.

Hij laat weten dat ondanks de strijd van vorig jaar, hij en Lewis Hamilton nog respect hebben voor elkaar. 

“We hebben heel veel respect voor elkaar. Als iemand het goed doet kan je dat gewoon van elkaar zeggen.”

“De strijd van vorig jaar was er niet echt een tussen de rijders maar heerste meer tussen de teams. Momenteel strijden we natuurlijk niet met Mercedes en als we dat terug gaan doen in de toekomst zal het volgens mij anders zijn. Misschien is dat wel op het einde van het seizoen, we zullen wel zien.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print