Mika Hakkinen onder de indruk: “Als Ferrari dat goed blijft doen kunnen ze Max Verstappen bedreigen”

Ferrari
Ferrari

Tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen is erg onder de indruk van wat Ferrari in Oostenrijk heeft weten te presteren, ook al moest Carlos Sainz opgeven doordat zijn motor de geest gaf en in brand vloog.

Hakkinen was vooral onder de indruk van de strategie die Ferrari op de Red Bull Ring hanteerde. Tijdens de sprintrace moest Ferrari nog haar meerdere erkennen maar tijdens de grand prix zorgde een uitgekiende strategie ervoor dat Ferrari de bovenhand wist te halen tegenover Red Bull en Max Verstappen.

“Ferrari heeft Red Bull verslagen in een rechtstreeks gevecht en dat zal hen halverwege dit seizoen erg veel vertrouwen geven,” schrijf Hakkinen in zijn column voor ‘Unibet’.

“Ferrari heeft erg hard gewerkt om de nodige snelheid op de rechte stukken te vinden die noodzakelijk is om te strijden met Red Bull. Tijdens het raceweekend zagen we dat hun performance met de banden beter was en dat op een circuit dat normaal beter bij Red Bull past.”

Dit seizoen ging Ferrari op strategisch vlak al meermaals in de fout maar tijdens de GP van Oostenrijk was het net Ferrari dat sterke strategische calls maakte.

“Ferrari ging dit seizoen met haar strategie al vaak de mist in maar niet afgelopen zondag,” aldus Hakkinen.

“Toen we Max naar een tweestopper zagen gaan volgden ze maar door hun pitstops opmerkelijk later te maken behielden ze hun sterk voordeel op het vlak van de banden.”

“Deze strategische call vol vertrouwen is iets dat Ferrari ook de komende races zal moeten doen om op constante basis Red Bull te kunnen uitdagen voor de overwinning.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print