Toto Wolff heeft vertrouwen na vier podiumplaatsen op rij: “Ook in Frankrijk zullen we goed zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In Oostenrijk behaalde Mercedes haar vierde podiumplaats op rij en dat sterkt het vertrouwen van Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. Volgens Toto Wolff zal Mercedes ook tijdens de volgende race in Frankrijk beter presteren.

Volgens Toto Wolff heeft de vierde podiumplaats op tijd bewezen dat Mercedes de kloof met Red Bull en Ferrari voor een stuk gedicht heeft. Toch is die stelling opmerkelijk. Lewis Hamilton finishte in Oostenrijk weliswaar als derde op het podium maar wel op meer dan veertig seconden van racewinnaar Charles Leclerc.

“We missen enkele tienden hier en daar,” vertelde Wolff tegenover ‘Sky Sports F1’. “Ik denk dat we de kloof met de leiders de voorbije maanden gehalveerd hebben, maar we zijn nog steeds derde, we bevinden ons ongeveer halverwege.”

“Indien we in de top zes hadden kunnen vertrekken dan hadden we Max waarschijnlijk kunnen bijhouden en hadden we niet zo veraf gefinisht.”

“Gezien de karakteristieken van het circuit hadden we niet verwacht om hier erg competitief te zijn. In het verleden waren we hier niet zo goed, we moeten gewoon hard blijven werken en onze achterstand verkleinen.”

Tijdens de volgende race in Frankrijk verwacht Toto Wolff dat Mercedes opnieuw sterk zal presteren.

“Ik had niet verwacht dat we in Bakoe en Monaco echt goed zouden presteren, Paul Ricard zou echter oké moeten zijn,” aldus Toto Wolff.

“Het is een circuit dat wat op Silverstone lijkt, snelle bochten en op papier zouden we er althans goed moeten presteren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print