Michael Masi doorbreekt de stilte: “Het was een eer om voor de FIA te werken”

F1
F1

Gisteren raakte bekend dat Michael Masi de FIA heeft verlaten. De FIA kwam met een mededeling maar langs de kant van Michael Masi bleef het stil, tot nu.

Michael Masi volgde drie jaar geleden Charlie Whiting op toen die plots aan de vooravond van het begin van het F1-seizoen in Australië overleed. Masi werd eerst aangesteld als tijdelijk vervanger maar bleef vervolgens definitief aan. Tot hij door de veelbesproken seizoensfinale in Abu Dhabi eind vorig jaar ter discussie kwam te staan en hij terugtrad als racedirecteur.

Masi bleef vervolgens wel aan de slag bij de FIA maar uiteindelijk werd in onderling overleg besloten om de FIA alsnog volledig vaarwel te zeggen. Daarmee kan het speculeren over een mogelijke terugkeer van Masi in de toekomst definitief naar de prullenmand verwezen worden. Masi keerde ondertussen terug naar zijn familie in Australië en liet tegenover het Australische ‘Speedcafe.com’ het volgende optekenen.

“Het was een plezier en een eer om de FIA te vertegenwoordigen als de sportief directeur van de single seaters en als FIA F1-racedirecteur en veiligheidsafgevaardigde na het onverwachte en dramatische overlijden van Charlie in Melbourne in 2019,” aldus Michael Masi.

“Na voor verschillende projecten te hebben samengewerkt met de federatie en de teamclubs gedurende meer dan tien jaar voorafgaand aan mijn aanstelling, heb ik nu besloten dat ik de FIA verlaat en dat ik terugkeer naar Australië om dichter bij mijn familie en vrienden te zijn.”

“Ik ben trots dat ik gedurende heel wat jaren met verschillende FIA member clubs heb samengewerkt, de Formule 1, de deelnemers, promotoren en circuits. Mijn collega’s ook uiteraard

“Ik zal altijd de mooie samenwerkingen en vriendschappen die de voorbije jaren gegroeid zijn koesteren. In het bijzonder ben ik Herbie Blash en Charlie Whiting dankbaar om in 2018 in mij een opvolger te zien, een rol waarnaar ik uitkeek en waarvan ik tot aan zijn plots overlijden verwachtte om vele jaren te leren en hem te kunnen volgen.”

Masi kwam niet terug op de veelbesproken discutabele seizoensfinale in Abu Dhabi eind vorig jaar. Wel bedankte hij in zijn slotwoord nog heel wat ingewijden uit de motorsportwereld, alsook de vele vrijwilligers die de motorsport mee mogelijk maken.

“FIA-president Jean Todt, Stefano Domenicali en mijn erg toegewijd FIA Single seater team wil ik bedanken voor hun steun tijdens mijn periode bij de FIA.”

“Ik wil ook mijn appreciatie uiten voor de tienduizenden vrijwilligers en officials die de motorsport mogelijk maken en dat iedere dag over heel de wereld, de veiligheid van de deelnemers en officials is steeds mijn hoogste prioriteit geweest.”

“FIA-president Mohammed Ben Sulayem en zijn team wil ik bedanken voor de steun sinds ze aangesteld werden en ik wens hen het beste voor de toekomst.

“De persoonlijke steun van mijn familie, vrienden en collega’s wereldwijd tijdens mijn carrière en in het bijzonder de voorbije maanden kunnen alleen maar omschreven worden als overweldigend en iets dat ik voor altijd zal koesteren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print