Max Verstappen: “Voor mij is P2 geen grote schok”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie moest Max Verstappen genoegen nemen met de tweede plaats achter Lewis Hamilton. Beide titelrivalen starten dus samen op de eerste startrij, maar dat Lewis Hamilton sneller is komt bij Verstappen niet als een verrassing.

Red Bull leek in de aanloop naar het raceweekend in Brazilië favoriet voor de pole op Interlagos maar het was Lewis Hamilton die de ‘mini-pole’ voor de sprintrace veroverde. Volgens Verstappen moet niet ver gezocht worden naar de oorzaak van de betere performance van Hamilton.”

“Als Mercedes een nieuwe motor gebruikt hebben ze meer vermogen voor een weekend,” vertelde Max Verstappen na afloop van de kwalificatie en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“Voor mij is het dus geen grote schok, en ik ben blij om tweede te staan. Dat is een goede positie om van te starten. Je wil er natuurlijk korter bij staan, maar soms moet je gewoon realistisch zijn en er zat gewoon niet meer in.”

Wat de sprintrace betreft wil Verstappen het redelijk veilig spelen, de meeste punten vallen immers op zondag te verdienen en dan krijgt Hamilton zijn gridpenalty van vijf plaatsen.

“Er zijn niet veel punten te halen in de sprintrace, ik hoop op een goede eerste ronde en van daar zullen we zien hoe het verloopt. Het belangrijkste is natuurlijk de zondag. Op zondag zal het er geheel anders uitzien. Het zal dan veel warmer zijn. Dat zal het gedrag van de auto veranderen en we zullen zien.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022