Max Verstappen vreest dat Spa-Francorchamps verdwijnt: “F1-bolides zijn niet gemaakt voor stratencircuits”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Net als verschillende andere F1-piloten vreest Max Verstappen dat de GP van België en Spa-Francorchamps van de F1-kalender verdwijnen. Verstappen sprak in de aanloop naar de GP van Frankrijk, die eveneens dreigt te verdwijnen, zijn steun uit voor zijn favoriet circuit.

“Eerst en vooral is Spa mijn favoriet circuit,” aldus Verstappen. “Het is gewoon een geweldig circuit om op te rijden.”

“Uiteraard begrijp ik dat wanneer je er in vergelijking met andere circuits moet geraken, het wat moeilijker is met de organisatie van het verkeer. Het is echter een iconisch circuit.”

De voorbije jaren werden er heel wat nieuwe circuits toegevoegd aan de F1-kalender maar dat zijn meestal ‘stratencircuits’. Zo werden Miami, Jeddah en binnenkort ook Las Vegas toegevoegd. Op dat vlak maakt Max Verstappen zich zorgen.

“Ik wil me in 2028 ofzo niet alleen nog op stratencircuits zien rijden die zich omwille van de fanbeleving erg dicht bij een stad bevinden. Je moet deze iconische circuits op de kalender hebben staan.”

“Uiteraard begrijp ik dat ze allemaal geld willen verdienen maar er is ook een limiet, het is belangrijk om de echt coole circuits op de kalender te hebben staan in plaats van gewoonweg op stratencircuits te rijden. F1-bolides zijn helemaal niet ontworpen voor stratencircuits.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print