Lewis Hamilton: “Alonso was op pure snelheid mijn moeilijkste tegenstander”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Aan de vooravond van zijn driehonderdste GP laat Lewis Hamilton optekenen dat hij Fernando Alonso zijn moeilijkste tegenstander vond, ten minste als het aankomt op snelheid.

De loopbaan van Lewis Hamilton in de Formule 1 begon in 2007 bij McLaren aan de zijde van toenmalig regerende wereldkampioen Fernando Alonso. Hamilton liet meteen zien uit het juiste hout te zijn gesneden en dat maakte Alonso danig nerveus. Het werd een controversieel seizoen waarin McLaren door een intense strijd binnen het team de wereldtitel bij de rijders in extremis aan Kimi Raikkonen moest laten.

Vijftien jaar na datum koesteren beide rijders geen wrok meer tegenover elkaar en in de aanloop naar de GP van Frankrijk noemde Hamilton Alonso zijn sterkste tegenstander in de Formule 1.

 “Ik denk dat het moeilijk is om te zeggen wie je sterkste tegenstander is geweest, want elke keer als je met iemand je pad kruist ben je op een andere plek in je leven”, aldus Hamilton.

“Ik herinner me de taak om naast Fernando te staan toen ik tweeëntwintig was. Ik was mentaal nog zo jong en qua skills natuurlijk in orde, maar het is een hoop druk om het tegen een grootheid als Fernando op te nemen.”

“Ik zou zeggen op pure snelheid, Fernando. Hadden we een paar goede gevechten.”

“Ik wou dat we er meer konden hebben. Hopelijk blijft hij racen, dus hopelijk krijgen we er meer in de toekomst.”

Ook Fernando Alonso liet weten dat de wiel-aan-wiel gevechten die hij gehad heeft met Lewis Hamilton altijd fijn waren.

 “Hij is een geweldige rijder geweest, een legende van onze sport, dus het is altijd een genoegen geweest om al die tijd met hem te delen.”

“En in die tijd dacht waarschijnlijk niemand dat iemand in staat zou zijn om zeven titels te winnen net als Michael Schumacher. De reis is verbazingwekkend geweest.”

“Het team dat ze hebben opgebouwd binnen Mercedes gedurende deze jaren, is geweldig geweest. Felicitaties voor de driehonderd.”

Ondertussen is Fernando Alonso ook al eenenveertig jaar en is het niet evident meer op het wekelijks tegen het nieuwe jonge geweld op te nemen. De tweevoudige wereldkampioen heeft alle vertrouwen in zijn eigen fysieke paraatheid maar het ontbreekt voorlopig nog een beetje aan geluk.

“Ik heb het gevoel dat ik fysiek beter rijd dan ooit!’” vertelt de Alpine-rijder.

“Geluk is ons grootste probleem geweest. Het is ons dit seizoen op cruciale momenten vaak ontglipt.”

“Als we dit kunnen omdraaien en het geluk krijgen dat we als team verdienen, dan heb ik er alle vertrouwen in dat we grote punten kunnen scoren en kunnen beginnen aan een klim in het klassement bij zowel de rijders als de constructeurs.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print