GP van Frankrijk: eerste oefensessie: Charles Leclerc en Max Verstappen aan elkaar gewaagd

Ferrari
Ferrari

De Monegask Charles Leclerc heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Frankrijk de snelste tijd gereden. In zijn Ferrari was de Monegask een fractie sneller dan Max Verstappen.

De rijders kregen met het circuit van Paul Ricard niet alleen een erg ‘kleurrijk’ circuit voorgeschoteld, ook de temperaturen lopen erg hoog op. Gelukkig werden voor zowel de rijders alsook de fans de nodige mogelijkheden voor verkoeling voorzien, sommigen fans keken zelfs letterlijk vanuit een zwembad.

Het belangrijkste was uiteraard de actie op de baan en daarin zagen we voor de tweede keer dit seizoen de Nederlander Nyck de Vries in actie komen. De Vries mocht bij Mercedes niemand minder dan Lewis Hamilton tijdens een oefensessie vervangen, een unieke kans voor de Formule E-rijder om extra F1-ervaring op te doen.

Het circuit van Paul Ricard kenmerkt zich door de kleurrijke uitloopstroken die de banden erg belasten. De blauwe stroken vallen nog mee maar vooral de rode uitloopstroken moeten absoluut vermeden worden, anders dreigt een extra bezoek aan de pits voor een nieuw setje banden.

Uiteindelijk was het Charles Leclerc die in de Ferrari de snelste tijd liet noteren, gevolgd voor Max Verstappen en Carlos Sainz die in de tweede Ferrari de top drie vervolledigde.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print