Extra veiligheidsmaatregelen tijdens GP van Frankrijk

Ferrari
Ferrari

De F1 en organisatoren van de GP van Frankrijk hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen na de gebeurtenissen tijdens het raceweekend in Oostenrijk waarbij heel wat fans melding maakten van onaangepast gedrag alsook homofobe en racistische uitlatingen.

Tijdens het raceweekend in Oostenrijk doken er heel wat getuigenissen op van onaangepast gedrag, racisme, homofobe uitlatingen en seksueel grensoverschrijdend gedraag. Vooral op de sociale media doken de getuigenissen op, de Formule 1, teams en rijders veroordeelden de gebeurtenissen.

In een reactie op de gebeurtenissen worden nu ook bijkomende maatregelen genomen op het circuit van Paul Ricard. Er wordt extra veiligheidspersoneel ingezet op de plaatsen waar veel publieken samenkomt alsook in de tribunes. Er zal daar extra toezicht gehouden om onaangepast gedrag te vermijden. Op de grote schermen rondom het circuit zullen ook boodschappen getoond worden die oproepen om elkaar te respecteren.

Viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel laat in een reactie weten dat hij blij is dat men vandaag de dag onaangepast gedrag daadwerkelijk meldt en aankaart.

“Misschien zien we nu een generatie naar het circuit komen die er daadwerkelijk over klaagt en via andere platformen de dingen aankaart en erover klaagt,” aldus Vettel.

“Het is geweldig om te zien hoe de mensen er tegenin gaan en door erover te leren kunnen we er ook iets aan doen. Zo’n dingen gebeuren al veel langer tijdens grote sportevenementen.”

“Het is meer dan tijd dat er iets verandert want er is geen plaats voor zo’n dingen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print