GP van Frankrijk: tweede oefensessie: Ferrari bovenaan, Verstappen op ruime achterstand

Ferrari
Ferrari

De Spanjaard Carlos Sainz heeft tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Frankrijk de snelste tijd gereden. Met een tweede tijd voor Charles Leclerc was het Ferrari bovenaan op het circuit van Paul Ricard, Max Verstappen was op ruime afstand goed voor de derde tijd.

Tijdens de tweede oefensessie zochten de rijders al een stuk nadrukkelijker de limieten van de wagen en het circuit op. De uitloopstroken moesten daarbij vermeden worden, de blauwe en rode lijnen zorgen bij een eventuele schuiver immers voor serieuze bandenslijtage.

Dat mocht even later Mick Schumacher ondervinden toen hij in zijn Haas F1-bolide een schuiver maakte maar zijn wagen wel uit de muur wist te houden.

Iets voor halverwege de oefensessie was het Carlos Sainz die de snelste tijd achter zijn naam had staan met teamgenoot Charles Leclerc op de derde plaats. Ferrari presteert duidelijk erg sterk op het circuit van Paul Ricard.

Tegen het einde van de sessie ging de Spanjaard echter even over de limiet en over de gekleurde uitloopstroken. Niet ideaal voor de rondetijd, maar zeker ook niet voor de banden.

Uiteindelijk was het Carlos Sainz die de snelste tijd reed, voor teamgenoot Charles Leclerc. Daarmee was het dus Ferrari bovenaan, Max Verstappen moest ongeveer een halve seconde toegeven op Sainz.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print