Max Verstappen: “Wanneer ik het verkloot mogen ze het mij ook zeggen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie schreeuwde Max Verstappen het uit toen zijn team hem aan het einde van Q3 plots binnenriep terwijl hij op weg leek naar de pole. Verstappen vloekte erop los maar kaderde nadien ook zijn ‘uithaal naar het team’.

Er vielen enkele harde woorden over de boordradio toen Max Verstappen aan het einde van een erg snel rondje plots op vraag van het team de pitlane instuurde. Verstappen vloekte erop los en schreeuwde zijn frustraties en ongeloof uit over de boordradio.

Het was één van de zeldzame keren dat zijn team hem in de steek liet door een probleem met de hoeveelheid brandstof. Toch was de uithaal van Verstappen erg hard.

“Ik weet het, maar ik hou ervan erg kritisch te zijn,” vertelde Verstappen na afloop van de kwalificatie. “Maar wanneer ik het verkloot dan mogen zij het ook tegen mij zeggen, wanneer ik in de fout ga. Ik denk dat het in beide richting zo mag zijn.”

“We zorgen er zo voor dat we allebei scherp blijven en in de juiste richting blijven gaan. We willen immers perfect zijn, we willen niet gewoon goed zijn. We willen perfectie.”

Ook de lichaamstaal van Verstappen toen hij na afloop uit de wagen stapte sprak boekdelen.

“Ik denk dat ze weten hoe ik me voelde toen ze mijn gezicht zagen en hoorden wat ik over de boordradio zei,” aldus Verstappen.

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022