Max Verstappen: “Weinig gereden maar dat heeft zo zijn redenen”

De oefensessies op vrijdag verliepen op het circuit van Suzuka onder natte weersomstandigheden. Verstappen kwam niet erg veel in actie maar dat heeft volgens de Nederlander zo zijn redenen.

Tijdens de eerste oefensessie reed Verstappen een tiental ronden terwijl het er tijdens de tweede oefensessie amper vijf waren. Regenbanden sparen was dan ook de boodschap volgens Verstappen, aangezien er ook tijdens de rest van het weekend nog regen wordt voorspeld.

“Vanwege de vele neerslag heb ik niet veel kunnen rijden. Je hebt namelijk maar een beperkt aantal banden om te gebruiken, dus met de kans op meer regen tijdens de rest van het weekend, wil je dan alleen op het beste moment de baan op gaan”, aldus Verstappen tegenover zijn officiële website. “Maar ook al heb ik weinig gereden, daar hebben we veel van geleerd. Ik ben wel tevreden met de auto, die voelde goed aan. We zitten er goed bij, zoals altijd in de regen. Ik geniet van die omstandigheden. Ik hoop wel dat de laatste vrije training op zaterdag droog is. Dat zou fijn zijn voor we de kwalificatie in gaan en op een uitdagend circuit als dit is dat voor een coureur het mooiste.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}