Hamilton: “Geen idee of we hier beter zijn”

Lewis Hamilton en Mercedes verblijven voorlopig in het ongewisse of ze in Suzuka opnieuw competitiever zijn nadat ze in Singapore een serieuze dip kenden.

Hamilton en Rosberg reden zich tijdens de tweede oefensessie met de Mercedes naar een tweede en derde tijd. Een mooi resultaat maar omwille van het feit dat er op een natte baan werd gereden kunnen ze niet inschatten of Mercedes in Japan terug over dezelfde competitiviteit beschikt als eerder tijdens het seizoen.

In Singapore werd Mercedes plots geconfronteerd met een veel minder competitieve wagen. De renstal sprak zelf van een verschil dat in Singapore bij momenten opliep tot anderhalve seconde per ronde.

“Ik weet echt niet waar we ons bevinden,” zei Hamilton na afloop van beide oefensessies op vrijdag. “We zullen het morgen te weten komen. Vandaag wil je immers niet te veel risico’s nemen. Je wil niet riskeren dat je een versnellingsbak of motor beschadigt. Vandaag oefenden we dan ook simpelweg enkele starts en reden we ook enkele ronden. We hebben niet veel geleerd.”

Hamilton hoopt vooral dat de derde oefensessie onder droge omstandigheden wordt verreden, zodat het team iets kan leren op basis van die resultaten.

“Ik hoop dat het droog is. Iedere keer wanneer je dan in de wagen zit leer je iets maar vandaag is niet echt leuk om in te rijden, aangezien je dan niets leert. Alles wat je vandaag te weten komt weet je immers al op basis van de laatste race in de regen,” besluit de Brit.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}