“Romain Grosjean rijdt in 2016 voor het Haas F1 team”

Volgens Autosport heeft de Fransman Romain Grosjean een contract getekend bij het Haas F1 team.

De speculaties over het rijdersduo van het nieuwe Haas F1 team houden al enkele weken aan. Gisteren liet de renstal weten dat het dinsdag de eerste naam van haar rijdersduo zou bekendmaken.

Volgens het Britse Autosport is die naam Romain Grosjean. De Fransman rijdt momenteel voor het Lotus F1 team maar is de financieel onzekere situatie bij de renstal beu. Daarom zou hij beslist hebben om de overstap naar het Haas F1 team te maken.

Grosjean zou aangetrokken zijn door het feit dat Haas gaat samenwerken met Ferrari. Bovendien heeft Haas een erg goede reputatie als renstal in Amerika. Autosport bericht ook dat Grosjean zijn racezitje bij het Haas F1 team mogelijk als een overgangsjaar ziet.

In 2017 komt er immers misschien een racezitje bij Ferrari vrij, op voorwaarde dat Kimi Raikkonen zijn contract na 2016 niet verlengd wordt. Grosjean zou dan eventueel de overstap naar Ferrari kunnen maken om daar een rijdersduo te gaan vormen met Sebastian Vettel.

Wat het tweede racezitje bij het Haas F1 team betreft zou Esteban Gutierrez de belangrijkste kandidaat zijn. Gutierrez is momenteel test- en reserverijder bij Ferrari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}