“Max Verstappen werd ‘gebrandmerkt’ in zijn rivaliteit met Lewis Hamilton”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Adrian Newey vindt dat Max Verstappen gebrandmerkt werd ten gevolge van een aan aantal acties in zijn strijd om de wereldtitel met Lewis Hamilton in 2021.

In 2021 ging de strijd om de wereldtitel op het scherpst van de snee en de rivalen Hamilton en Verstappen kwamen elkaar meer dan eens van kortbij tegen. De sterontwerper van Red Bull, Adrian Newey, vindt dat Max Verstappen (Lees het boek over Max Verstappen) makkelijk is om mee samen te werken en hij is het niet eens met het feit dat hij soms de stempel van ‘wild’ krijgt opgekleefd.

  “Het mooie aan Max is dat je altijd weet waartoe de auto in staat is, omdat hij er altijd in stapt en de auto de nek omdraait”, vertelde de Red Bull-ontwerper aan ‘The Race.’

“Zijn feedback is goed, hij weet heel goed wat de banden doen en hoe hij ze moet managen. Ik denk dat zijn reputatie als wildebras onterecht is.” 

Hij vindt ook dat Verstappen tijdens zijn strijd met Hamilton in 2021 dikwijls onheus behandeld is en hij haalde nog eens fijntjes het incident tussen Hamilton en Verstappen aan in Silverstone.

“Waarschijnlijk was wat hij vorig jaar in Brazilië deed een beetje ondeugend. Saoedi-Arabië was dom, maar ik denk dat hij gefrustreerd raakte omdat Lewis hem niet inhaalde, maar hij had hem toch niet moeten brake-testen.”

“Maar Silverstone was voor mij een duidelijke professionele fout door Hamilton en mensen lijken een kort geheugen te hebben. Ze brandmerken een individu en het kost tijd om dat te laten verdwijnen.”

“Hij is heel makkelijk om mee te werken, heel open. Je vraagt hem dingen te doen en hij zal het altijd proberen.”