Max Verstappen wint ook Braziliaanse GP op dominante wijze: “Het was niet heel lastig”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een vlotte overwinning tijdens de sprintrace slaagde Verstappen er ook in om de GP van Brazilië op dominante wijze op zijn naam te zetten.

“Het was een goede race. De starts waren erg belangrijk vandaag. Beide starts waren erg goed, daarna ging de gehele race om het managen van de banden,” begint Verstappen zijn terugblik op de race. “We hadden de juiste strategie en hebben steeds op het juiste moment onze pitstops gemaakt. Op elke band gingen we goed, maar vooral in de middelste stint konden we een gat creëren en ik vond dat erg sterk van ons.”

“Op de zachte banden en ook op de mediums tot een bepaalde hoogte kon Lando redelijk mee komen, maar in de laatste vijf tot tien ronden van de stint kon ik afstand nemen van hem. Het zag er allemaal goed uit, maar met de hoge bandendegradatie moet je met de auto constant correcties uitvoeren. Je moest de hele tijd de focus bewaren en het pakte goed uit vandaag.”

Tijdens de beginfase zette Lando Norris één keer de aanval in op Verstappen: “Hij had nieuwere zachte banden, dan weet je dat je in de eerste twee of drie ronden iets meer grip hebt en ik was best veel aan het managen. Hij zette één ronde extreem aan en toen moest ik even verdedigen. Maar, ik denk dat hij al snel realiseerde dat hij zelf ook moest gaan sparen anders haal je de stint niet.”

“Het was niet heel lastig, maar de hele race zit je onder je limiet en probeer je zo goed mogelijk op je banden te letten. Dat maakt het iets minder leuk natuurlijk, maar dat hoort er soms ook bij.”