Fernando Alonso: “Dit is een fenomenaal resultaat voor het ganse team”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Fernando Alonso omschreef zijn podiumplaats als ‘fenomenaal’ voor Aston Martin, dit nadat het team de laatste tijd door een moeilijke periode ging.

Aan het begin van het seizoen was niet Mercedes, noch Ferrari, de grote uitdager van Red Bull Racing, maar wel Aston Martin met een herboren Fernando Alonso achter het stuur. Maar gaandeweg het seizoen vorderde moest de formatie uit Silverstone de rol van grote uitdager en ‘best of the rest’ omwille van diverse redenen de favorietenrol lossen en zakte Aston Martin af naar de vijfde plaats in het kampioenschap voor constructeurs.

In Brazilië wisten Fernando Alonso en Lance Stroll respectievelijk een derde en vijfde plaats uit de brand te slepen en dat maakt dat ze bij Aston Martin weer naar boven kunnen kijken.

Dat succes kwam echter niet zomaar aanwaaien want Alonso moest alle zeilen bijzetten om die laatste podiumplaats te veroveren. In de voorlaatste ronde passeerde Sergio Perez de Spanjaard maar in de laatste ronde wist Alonso de Mexicaan in Bocht vier te verschalken en ging hij aan de haal met de derde plaats.

“Ik stond ongeveer dertig ronden onder druk van Perez,” zei Alonso. “Toen hij me passeerde met nog twee ronden te gaan, dacht ik ‘ok, het podium is niet meer mogelijk’”.

“Hij remde te laat in bocht 1 en ik ging ervoor in bocht 4. Dit is een fenomenaal resultaat voor het team.”

“We hebben het een paar maanden moeilijk gehad, vooral de laatste twee races met twee uitvalbeurten, dus dit podium is voor hen, voor iedereen in de fabriek. We bleven vechten tot de laatste ronde.”

In Austin kwam Aston Martin met een radicaal pakket aan updates op de proppen, maar dat bleek niet te werken. Er werd teruggegrepen naar de afstelling van Qatar en dat resulteerde in een podiumplaats in Sao Paolo.

“We leren de auto nog steeds kennen,” aldus Alonso. “Deze auto’s zijn aerodynamisch zo complex dat we aan het experimenteren zijn om de richting voor volgend jaar te vinden, zonder dit jaar te vergeten.”

“Ik ben zo blij met het resultaat, nu naar Vegas.” 

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023