“Max Verstappen wordt onophoudelijk gepest door oneerlijk Mercedes”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Bernie Ecclestone denkt dat Mercedes het spel niet eerlijk speelt en dat ze Max Verstappen onophoudelijk pesten met psychologische spelletjes.

U heeft het ongetwijfeld al ergens gelezen of gehoord maar de GP van Abu Dhabi wordt een van de spannendste raceweekends in de geschiedenis van de Formule 1 afgewerkt. Al een heel seizoen leggen Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar het vuur aan de schenen, op een paar momenten zo kort dat het niet anders kan dat er brandwonden aan te pas gekomen zijn.

Voormalig F1-paus Bernie Ecclestone is van mening dat vooral Mercedes psychologische spelletjes gespeeld heeft en dat vooral Max Verstappen op meerdere fronten strijd heeft moeten leveren.

“Max is een kind vergeleken met Lewis, en het ergste is dat Lewis een enorme publiciteitscampagne voor zich heeft werken”, vertelde Ecclestone aan het AFP.

“Ze hebben de hele tijd op Max afgegeven en dan heeft Toto Wolff ook nog invloed op de racedirecteuren.”

“Max heeft meer dan een race te confronteren, want hij heeft hen ook op zijn rug omdat ze hem pesten en niet eerlijk spelen. Het is psychologisch spel spelen.”

Aan een voorspelling voor zondag wil Ecclestone zich niet wagen maar hij denkt wel dat de ervaring van Lewis Hamilton wel eens doorslaggevend zou kunnen zijn.

“Max heeft een paar jaar races achter de rug maar heeft geen jaren ervaring zoals Lewis,” voegde Ecclestone eraan toe.

“Die heeft karakter opgebouwd en de wetenschap dat hij de race zou winnen met Mercedes als dominante kracht in de afgelopen jaren heeft van hem een veel sterker karakter gemaakt dan van Max.”

“Voor Max is dit het eerste seizoen dat hij een wagen heeft die in staat is om regelmatig te winnen, terwijl hij daarvoor niet zo competitief was.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022