Christian Horner en Toto Wolff zijn het eindelijk over iets eens: “Samen op vakantie gaan zou niet leuk zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Toto Wolff en Christian Horner hielden het vriendschappelijk tijdens hun persmoment in Abu Dhabi en waren het zelfs eens over het feit dat samen op vakantie gaan niet leuk zou zijn.

De strijd om de wereldtitel op de baan tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is ongemeen hardmaar ook naast de baan laten de teambazen zich niet onbetuigd. Christian Horner en Toto Wolff lagen dit seizoen al meer dan eens in de clinch.

Horner geeft ook toe dat als het er op aan komt hijzelf en Toto Wolff dezelfde harde aanpak hanteren, zowel in het leiden als in het verdedigen van hun team.

“We strijden om twee van de grootste trofeeën in de sport en de competitie is intens,” aldus Horner. “Ik denk dat onze karakters duidelijk verschillend zijn, maar we delen dezelfde intensiteit, dezelfde competitieve instelling.”

“Ik zal mijn team verdedigen, ik zal mijn rijder verdedigen… beide rijders tot het uiterste, want dat is wat je doet. Dat is wie je vertegenwoordigt, dat is wie je probeert te beschermen.”

“Er is concurrentie op de baan en buiten de baan. Het gaat over verleggen van grenzen, en Toto heeft hetzelfde gedaan van zijn kant. De gemoederen zijn verhit geraakt en ik denk dat dat sport is.”

Naar eigen zeggen is Horner er ook de persoon niet naar om een toneeltje op te voeren en zich voor te doen als de vriend van Toto Wolff, dat helemaal niet echt zijn.

.”Voor mij zou het kunstmatig zijn om hier het hele seizoen te zitten en alleen maar te glimlachen met je grootste concurrent.”

“Ik kan dat niet doen, want dat zou niet waar zijn, het zou niet eerlijk zijn.”

“Emoties alom, we zitten in een competitieve sport, dat is Formule 1! Het laat de intensiteit van de competitie zien, de intensiteit tussen de teams. Het heeft de media iets gegeven om over te schrijven, maar ik denk dat het gewoon eerlijk is geweest, meer dan wat dan ook.”

“Het zou totaal nep zijn om hier te zitten en te zeggen hoeveel we van elkaar houden en dat we na dit weekend op vakantie gaan.”

“Want ik ga na dit weekend niet met jou op vakantie, trouwens!” grapte Horner, zich tot Wolff wendend, waarop de Mercedes-teambaas instemde: “Dat zou niet leuk zijn!”

“Ik ben het met Christian eens,” ging Wolff verder.

“Ik denk dat er wederzijds respect is voor het werk dat het andere team heeft gedaan.”

“Ze zouden hier immers niet staan waar ze nu staan, al die tijd strijdend om deze kampioenschappen, maar het is gewoon te intens.”

“Ik sta voor het team en het belang van het team, en dat kan soms heftig zijn, want het zijn niet alleen de rijders die op de baan strijden. Het is een gevecht om een voordeel in de reglementen.”

“Uiteraard hebben we ook bepaalde vooroordelen die voortvloeien uit verschillende perspectieven en verschillende percepties. Ik kan dat rationeel begrijpen, maar als het tegen het team gaat, of tegen de twee rijders, kan ik op dat moment behoorlijk emotioneel worden.”

“Christian heeft zijn eigen manier om ermee om te gaan, zoals hij zei, we hebben heel verschillende persoonlijkheden. Maar het is gerechtvaardigd voor deze prijs, en een van de belangrijkste prijzen in de sport is een wereldkampioenschap.”

“Daarom kun je niet verwachten dat er veel gepraat wordt tussen rijders, teambazen en het hele team.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022