Mercedes: “Geen nieuwe raketmotor voor Lewis Hamilton”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In de aanloop naar het raceweekend in Abu Dhabi waren er geruchten ontstaan dat Lewis Hamilton van Mercedes een nieuwe ‘raketmotor’ zou krijgen en een gridpenalty van vijf plaatsen zou incasseren. Bij Mercedes ontkennen ze dit alvast.

In Brazilië kreeg Hamilton een nieuwe verbrandingsmotor waardoor zijn Mercedes-krachtbron plots een heel stuk krachtiger was. Hamilton reed met de nieuwe motor ondanks een dubbele gridstraf vlot naar de overwinning, daardoor kreeg de nieuwe motor ook de bijnaam ‘raketmotor’.

Het voorbije raceweekend in Saudi-Arabië werd de raketmotor opnieuw gebruikt maar naarmate de motor steeds meer gebruikt wordt neemt ook het prestatievoordeel af.

Daardoor waren er speculaties ontstaan dat Mercedes tijdens het laatste raceweekend in Abu Dhabi opnieuw een nieuwe verbrandingsmotor zou steken. Hamilton zou daardoor een gridstraf van vijf plaatsen moeten incasseren maar wel over een veel krachtigere motor beschikken, net als in Brazilië.

“Nee, dat is niet gepland,” aldus Mercedes-engineer Andrew Shovlin tegenover ‘Sky Sports’.

“Als we dat doen dan is er iets fout gegaan, dan is er een probleem. Het lijkt ons geen goed idee om te doen. We zouden dat alleen doen als we een groot probleem ondervinden. Zelfs dan nog zou het niet ons plan A zijn om te doen.”-

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022