Max Verstappen na vierde tijd: “Vandaag ging niet zoals gepland”

Red Bull Content Poll
Red Bull Content Poll

Een vierde tijd op meer dan zes tienden van titelrivaal Lewis Hamilton. Niet iets om meteen vrolijk van te worden maar Verstappen blijft desondanks hoopvol voor de rest van het raceweekend.

“Het circuit is leuker om te rijden”, vertelde een enthousiaste Max Verstappen volgens zijn officiële website over het aangepast Yas Marina Circuit.

“Over het algemeen zijn snellere bochten leuker. Vooral de laatste sector, die was iets krapper en off camber. Ze zijn nog steeds off camber maar de bochten zijn ronder geworden. Ik vind de aanpassingen positief.”

De aanpassingen aan het circuit zorgen er uiteraard voor dat een groot deel van de kennis, ervaringen en data van vorig jaar naar de prullenmand mogen en dat de teams en rijders zich moeten zien aan te passen aan de nieuwe karakteristieken van het circuit.

Verstappen was tijdens de eerste oefensessie de snelste maar tijdens de tweede oefensessie moest hij genoegen nemen met de vierde tijd op meer dan zes tienden van titelrivaal Lewis Hamilton.

“We zijn nog steeds aan het leren en een paar dingen proberen te begrijpen, de korte runs gingen niet volgens plan, daar komen we wat snelheid te kort. De lange runs waren competitiever en dat is ook belangrijk,” aldus Verstappen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022