Lewis Hamilton: “Voorsprong is niet zo groot als het lijkt, het wordt super close!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ondanks het feit dat hij tijdens de tweede oefensessie meer dan zes tienden sneller was dan Max Verstappen nuanceert hij de voorsprong die hij op zijn titelrivaal had.

“Het was een redelijk goede dag,” vertelde Hamilton na afloop tegen de media. “Het is close geweest tussen ons maar we zijn vlot doorheen onze sessies geraakt.”

“De wagen voelt niet al te slecht aan, het begon goed tijdens de eerste oefensessie maar ging vervolgens wat minder goed. De tweede oefensessie was vervolgens wat beter door de wijzigingen die we aan de wagen deden.”

Hamilton had een mooie voorsprong van meer dan zes tienden op Verstappen maar dat betekent uiteraard niets voor de rest van het raceweekend, dat beseft ook Hamilton.

“Nu moeten we doorheen al de data gaan en proberen uit te zoeken hoe we ons kunnen verbeteren, iets waarin we goed zijn,” aldus Hamilton. “Het is altijd ons doel om beter te doen.”

“Over het algemeen voel ik me goed, ik voel me goed in mijn vel en we hebben enkele positieve stappen gezet met de afstelling van de wagen. Dat zullen we komende nacht proberen optimaliseren zodat we nog sneller kunnen gaan.”

“Ik ben er echter van overtuigd dat het super close zal worden, dat hebben de voorbije races aangetoond.”