Max Verstappen zeer blij met de polepositie: “Het was niet makkelijk”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Niet Mercedes, dat de voorbije jaren telkens op de polepositie stond, maar wel Max Verstappen veroverde de polepositie voor de GP van de USA en daar was de Nederlander duidelijk zeer blij mee.

“”Het was spannend”, vertelde een erg blije Max Verstappen na afloop volgens zijn officiële website. “Mijn eerste rondje in Q3 was niet geweldig en tijdens de tweede run begon het in de laatste sector wat te regenen, dus ik wist niet zeker of ik het tempo kon volhouden.”

“Uiteindelijk was het genoeg voor de pole positie. Het is daarnaast als team mooi om eerste en derde te worden. Het was een erg sterke prestatie.”

Volgens Verstappen was het zeker niet eenvoudig om dit weekend op het Circuit of The Americas de polepositie te veroveren.

“Ik had het dit weekend voor mijn doen niet erg makkelijk,” aldus Verstappen. “Op de een of andere manier kreeg ik niet de rondetijd gereden die ik graag wilde rijden. Ik had niet de juiste balans in de auto en dat duurde voor mijn gevoel ook tijdens de kwalificatie net iets te lang. Het moest vervolgens op de laatste run aankomen, en toen kregen we het wél voor elkaar. Daar ben ik heel blij mee.”

Uiteraard is het veroveren van de polepositie cruciaal voor het behalen van een goed resultaat tijdens de race, al zal uiteraard ook de race een serieuze uitdaging vormen. Lewis Hamilton start immers naast Verstappen van op de eerste startrij.

“Op elk circuit wat nog komt wil je zo ver mogelijk vooraan starten. Ik had het voorafgaand aan het weekend en ook na de eerste vrije training niet verwacht, maar als team zijnde hebben we het goed rechtgetrokken,” vertelt Verstappen daarover.

“Ik hoop een goede start te hebben en vervolgens als team samen te werken om het best mogelijke resultaat te halen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022