Lewis Hamilton na verliezen strijd om de pole: “Max aanvallen bij de start en de race winnen!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de kwalificatie voor de GP van de USA had Lewis Hamilton even de snelste tijd achter zijn naam staan maar uiteindelijk bleek Max Verstappen toch nog onder zijn tijd te gaan. Hamilton moest dus zijn meerdere erkennen in zijn titelrivaal maar heeft naar eigen zeggen “alles gegeven”.

“Ik heb alles gegeven vandaag,” vertelde Hamilton na afloop tijdens het interview met Danica Patrick. “Ik was tevreden met mijn laatste rondje. Uiteraard is er altijd ruimte voor verbetering maar ik denk dat ik er bijna alles uit heb gehaald.”

Uiteindelijk kon Hamilton dus wel om de polepositie strijden maar echt vlot verliep de kwalificatie voor Q3 niet voor de zevenvoudig F1-kampioen.

“Ik worstelde wat doorheen de kwalificatie,” vertelt Hamilton daarover. “Ik denk dat we sinds de eerste oefensessie wat teruggevallen zijn.”

Van op de eerste startrij wil Hamilton uiteraard proberen om bij de start Max Verstappen aan te vallen.

“Het is een goede positie voor de race en hopelijk kennen we een goede start richting de eerste bocht,” blikt Hamilton vooruit naar de race. “Ik wil de race winnen en de fans de beste race geven die ze ooit gezien hebben!”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022