Sergio Perez: “Ik dacht dat dit mijn dag ging worden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie moest Sergio Perez uiteindelijk tevreden zijn met de derde tijd maar de Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen hoopte stiekem dat hij zijn allereerste polepositie in de Formule 1 zou veroveren.

Sergio Perez was tijdens twee van de drie oefensessies de snelste en ook tijdens de kwalificatie kwam hij sterk voor de dag. Uiteindelijk moest hij slechts zo’n twee tienden onderdoen voor Verstappen en klopte Hamilton hem met slechts 0,015 seconde in de strijd om een plaats op de eerste startrij.

Lichte regen toen Perez aan zijn ultieme snelle ronde begon heeft Perez er mogelijk van weerhouden inderdaad zijn allereerste polepositie te behalen.

“Het was echt zeer close tijdens die laatste ronde,” aldus Perez tijdens de interviews na afloop van de kwalificatie.

“Ik wist dat er nog wat tijd te vinden was dus ik dacht dat dit mijn dag kon worden. Jammer genoeg kreeg ik het uiteindelijk niet voor elkaar toen het erom ging.”

“Mijn laatste poging was niet zo’n goed rondje. Ik denk dat de regen me iets te veel beïnvloedde in de laatste sector.”

“Ik was de laatste wagen op de baan. Het heeft me wat tijd gekost in bochten 13 en 15, vooral in bocht 15. Ik kon gewoon geen grip vinden. Of het nu door die regen kwam of iets anders, ik kon geen grip vinden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022