Max Verstappen zeer blij met overwinning: “Ik heb alles gegeven”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na zijn overwinning tijdens de GP van Canada liet Max Verstappen weten dat hij alles had gegeven in zijn strijd met Carlos Sainz. Verstappen was dan ook zeer blij met het behalen van de overwinning.

“Het was erg spannend op het laatst”, vertelde Verstappen na afloop en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“Ik heb alles gegeven, Carlos deed natuurlijk hetzelfde. Het is moeilijk om hier te volgen, maar ik kon zien dat hij constant aan het pushen en opladen was.”

Volgens Verstappen kwam de safety car voor hem op een ietwat slecht moment. Zelf had hij immers enkele ronden daarvoor een pitstop gemaakt.

“De safety car hielp niet. Ferrari was erg snel in de race, dus als er geen safety car was geweest zou het erg moeilijk voor mij zijn geweest om het gat te dichten aan het einde,” aldus Verstappen. “Maar aan de andere kant was ik ook niet tevreden met die safety car omdat Sainz toen met nieuwe banden achter me zat.”

“Dus allebei de opties waren eigenlijk niet top. Ik had liever aangevallen dan verdedigd, maar gelukkig is het gelukt. De laatste paar ronden waren erg leuk We zijn dit jaar ook erg snel op de rechte stukken. Dus dat helpt enorm.”

Door zijn overwinning loopt Max Verstappen in de wk-tussenstand uit tot 46 punten op teamgenoot Sergio Perez en 49 punten op Charles Leclerc.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print