Max Verstappen zegeviert in Monaco: “Het was best een moeilijke race”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Van op de polepositie slaagde Max Verstappen er in Monaco in om de race op redelijk eenvoudige wijze te winnen. Ondanks dat Verstappen redleijk eenvoudig naar de overwinning leek te hebben gereden had Verstappen het zelf over een ‘moeilijke race’.

Van op de polepositie startte Verstappen goed en behield hij de leiding in de race, voor Alonso. Vervolgens was het zo lang mogelijk wachten om de eerste en enige pitstop te maken. Er was ook kans op regen en bij Red Bull haalden ze Verstappen op het ideale moment binnen om meteen over te schakelen op intermediates. Verstappen controleerde ook na zijn pitstop de race en behaalde moeiteloos de overwinning.

“Het was best een moeilijke race,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op de race in Monaco. “Ik was uiteindelijk wel blij dat-ie voorbij was. Het was heel hectisch. We wilden niet zo lang doorgaan op de mediums, maar we moesten wel buiten blijven. De regen kwam eraan en Fernando reed natuurlijk op die harde band. Dus we moesten wachten tot het begon met regenen of totdat hij naar binnen kwam.”

“De banden werden steeds slechter. Het duurde even om door die fase heen te komen voordat de banden weer ietsjes schoner werden. Maar het was nog steeds erg lastig om te besturen. We hebben dubbel zoveel ronden op die band gereden als we wilden.”

Ongeveer rond de vijftigste ronde begon het dan uiteindelijk toch te regenen.

“Van de ene na de andere ronde begon het een stuk harder te regenen in de tweede sector. Het team zei dat Fernando op slicks naar buiten was gegaan, en vroeg welke band ik wilde,” aldus Verstappen. “Ik ging voor inters, want het begon echt hard te regenen. Het was onwijs glad. Wanneer je zo ver voor ligt, wil je niet te hard pushen maar ook niet te veel tijd verliezen. Ik heb de muur ook een paar keer aangeraakt omdat het zo lastig was. Maar dat is Monaco.”

“Het is superfijn om hier te winnen. Het is ook superfijn om het te winnen op deze manier. Het was lastig in de regen, maar ook erg leuk.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner